Blog

Obaveštenje za novinare

371 pregled0 Comment

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE ove godine biće održan od 25. do 29. septembra, zbog epidemiološke situacije delimično u Bioskopu LKC i sali Narodnog pozorišta, a delimično na onlajn platformi – www.mojoff.net/leskovacfilmfestival.

Ovakva odluka doneta je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa. Leskovačka publika filmove će moći da prati u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra i u Narodnom pozorištu, uz poštovanje svih mera zaštite od kovida 19, dok će gledaoci iz Srbije i regiona moći da gledaju na navedenoj onlajn platformi.

Festival će biti otvoren u petak, 25. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu. Nakon ceremonije otvaranja, van konkurencije, biće prikazan film “Ime naroda” Darka Bajića.

U glavnom takmičarskom programu 13. LIFFE festivala biće prikazano dvanaest filmova iz regiona, od kojih dve srpske premijere, bosanskohercegovački film “Koncentriši se baba” reditelja Pjera Žalice i slovenački “Igor i Rosa” čiju režiju potpisuje Katja Colja.

Na onlajn platformi biće prikazano 19 filmova svrstanih u tri kategorije, dok će u okviru pratećeg programa biti priređene izložbe, održane promocije knjiga i tribine “U krupnom planu” na kojima će govoriti glumci Milena Pavlović i Gordan Kičić.

Festival će biti zatvoren u utorak, 29. septembra u 20:35 sati u Narodnom pozorištu dodelom nagrada, o kojima će odlučivati žiri u sastavu Teona Strugar Mitevska i Maja Miloš, rediteljke i glumica Ana Franić. Ovogodišnji laureat nagrade “Živojin Žika Pavlović” za afirmaciju filmske umetnosti u svetu je naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

Tradicionalno, svakog dana, nakon otvaranja festivala, u 12 sati biće održavane konferencije za novinare, ove godine zbog epidemiološke situacije u onlajn formatu. Smernice za učešće na konferencijama su u prilogu.

U koliko ne dobijate info mejlove o 13. Leskovačkom internacionalnom festivalu, molimo vas prijavite vašu mejl adresu na: press@liffe.rs

Organizator LIFFE festivala je Leskovački kulturni centar, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i lokalna samouprava.

Poštovani, pozivamo vas da zabeležite svečano otvaranje 13. LIFFE festivala 25. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu. Program manifestacije : https://liffe.rs/program/

Vaš Leskovački kulturni centar