16. filmski festival LIFFE otvoren u Leskovcu zanimljivim performansom uz poruku da se film vrati njegovim autorima i publici.
Danas, 14. septembra, svečano je otvoren 16. internacionalni filmski festival LIFFE u Narodnom pozorištu u Leskovcu.
Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić zahvalila se prisutnima i istakla da je zahvaljujući LIFFE festivalu, Leskovac postao domaćin brojnim rediteljima, scenaristima, glumcima, producentima kao i mladim studentima. „Dragi Leskovčani čuvajmo LIFFE, budimo ponosni on je naš brend“.
Darko Bajić, umetnički direktor festivala, istaknuti filmski reditelj i dugogodišnji profesor filmske režije navodi da je na samom festivalu planirana i diskusija o položaju reditelja u aktuelnoj produkciji.
Umetnički tim festivala već je ranije otkrio da je Miloš Miša Radivojević ovogodišnji laureat nagrade ,,Živojin Žika Pavlović”, a sada mu je zvanično tu nagradu uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, otvorivši 16. LIFFE festival. Nakon velikog aplauza publike, proslavljeni reditelj Miša Radivojević istakao je da mu ova nagrada puno znači i da mu „srce preskače“ od osećanja odgovornosti i pomisli da dobiti nagradu Živojin Pavlović predstavlja obavezu da u budućnosti napravi još neki film.
Publika je nastavila da uživa u programu uz film ,,Indigo kristal’’ reditelja Luke Mihailovića koji je otvorio festival.