ŽIRI

Studentski filmovi

Stefan Arsenijević

Predsednik

Rođen je 1977. u Beogradu.  Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada predaje na master studijama. Za kratki film „(A)torzija“ osvojio je preko 30 međunarodnih i domaćih priznanja, uključujući Zlatnog medveda u Berlinu, nagradu Evropske filmske akademije i nominaciju za Oskara. Kratki film “Jednog popodneva, iznenada” u okviru međunarodnog omnibusa “Izgubljeno-nađeno” otvorio je program Forum na Berlinalu 2005. Njegov prvi celovečernji film, “Ljubav i drugi zločini”, premijerno je prikazan na Berlinskom festivalu 2008. i osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada, uključujući nagrade za najbolju režiju u Visbadenu, Sofiji i Bursi, kao i nagradu publike u Lincu. Film je 2022. u Rumuniji adaptiran u pozorišnu predstavu u režiji Teodora Kristiana Popeskua. Arsenijevićev drugi celovečernji film, “Strahinja Banović”, svetsku premijeru je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima 2022, gde je osvojio pet nagrada, uključujući i glavnu nagradu, Gran-pri Kristalni globus za najbolji film. “Strahinja Banović” je učestvovao na preko 50 međunarodnih filmskih festivala i osvojio preko 30 nagrada. Arsenijević je osnivač i programski direktor regionalnog profesionalnog trening programa Gete Instituta za mlade reditelje – FIRST FILMS FIRST. Priredio je knjigu razgovora sa Srđanom Karanovićem „Malo iznad tla“ (2023, Filmski centar Srbije), a sa Majom Medić je priredio monografiju “Grlom u jagode - 40 godina TV serije” (2016, Kulturni centar Beograda i Vulkan).

Maja Medić

Maja Medić rođena je 1979. u Beogradu (SFRJ).  Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, filmsku i TV kameru u Beogradu i završila postdiplomske studije za umetnost, medije i dizajn Transmedia, u LUCA School of Arts u Briselu. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije i kandidat za članstvo DokSrbije.  Iza sebe ima četrnaest samostalnih fotografskih izložbi i nekoliko fotografskih nagrada. Učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.  Od 2020. sarađuje sa Milom Turajlić na projektu Non-aligned Newsreels, s kojim su učestvovale na CPH:LAB (2021), Berlin Biennale (2022), IDFA on stage  (2022) i Oktobarskom salonu (2022).

Radila je kao fotograf na filmovima Srdana Golubovića (Klopka, Krugovi, Otac), Ivana Marinovića (Igla ispod praga), Mihaele Kezele (Najlepša je zemlja moja), Maše Nešković (Asimetrija), Stefana Arsenijevića (Strahinja Banović), Milča Mančevskog (Kaymak), Vuka Ršumovića (Među bogovima)…

Miloš Vlalukin

Miloš Vlalukin je rođen u Beogradu 1980. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Igrao je u brojnim predstavama i filmovima. Stalni član pozorišta „Boško Buha“.